8 Temmuz 2011 Cuma

Guava


Psidium guineense

Anavatanı Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika'nın kuzeyidir. Günümüzde Güney Asya, Hawaii, Karaipler ve Afrika'da ziraati yapılmaktadır.

Guava’nın 100 civarında türü vardır. Elma guava (Psidium guineense) en çok bilinen büyük meyveli, yüksek antioksidan içerikli,  her daim yeşil bir bitkidir.

Guava meyveleri, bulunduğu bölgelere göre meyve suyu, sos, sirke yapılarak, meyve salatasında tatlılarda ve çiğ olarak tüketilmektedir.

Guava yüksek oranda içerdiği diet lifleri, A,C vitamini,folik asit, potasyum,manganez,bakır gibi elementler sayesinde süper meyveler grubu içerisindedir.Öyle ki düşük kalorili bilinen türden bir tane guava (elma guavası) bir portakalın 4 katı kadar vitamin içerebilir.

Ekim: Tohumları ekerken çok hafif 3-4 mm derinliğe gömünüz. Toprak iyi drenajlı, ıslak ve ılık tutulmalıdır. Tam gün ışığından sakınılmalıdır.

Aşağıda meyve ve tohum halini görebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder