9 Kasım 2021 Salı

Ormana İğde Ekimi ve Dikimi

 

Orman alanında çeşitliliği arttırmak ve yenilebilir meyvesi olan bitkiler ile doğal bir çit elde etmek amacıyla bol miktarda iğde ekimi yaptım. Bunun yanında kontrollü şekilde tohumlarından da evde ekim yaparak daha sonra yetişecek olan fidanları da ormanın farklı noktalarına dikmek istiyorum. 

Aşağıdaki gibi yediğim iğdelerden bol miktarda çekirdeğini köklendirme hormonu eklediğim suda beklettikten sonra ektim. 9 Kasım 2011

Daha önce de 2 kez doğrudan ormana ekim yaptım. 4 Eylül ve 16 Ekim 2021





Faydaları da epey fazla:
  • Kış aylarında güçlü bir bağışıklık için uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Magnezyum bakımından zengin bir besindir. 
  • Uzakdoğu ülkelerinde cilt rahatsızlıkları için kullanılır. Aynı zamanda sinirleri yatıştırdığından çayı özellikle ara öğünlerden önce tüketilir.
  • Mide kasını güçlendirerek çalışma fonksiyonunu artırır. Mide duvarındaki mukozun asitten etkilenmesini önleyerek öğütmesini destekler. Aşırı tüketildiğinde gaz yapabilir.
  • Çiğ tüketildiğinde tükürük bezlerindeki enfeksiyonu temizler. Bu bakımdan da ağız içindeki bakterilerin sayısını azaltarak diş ve diş etini güçlendirir. 
  • Kuru iğde ve yaprağı beraber kaynatıldığında elde edilen çayı, kuru öksürüğü gidermede yardımcı olur.
  • İğde çayı aynı zamanda sindirimdeki serbest radikalli hücreleri temizleyerek metabolizmayı hızlandırır. Bağırsaklardaki flora sayısını dengeleyerek ishal ve kabızlık gibi sindirim sorunlarına iyi gelir. Ayrıca sindirimin direncini hastalıklara karşı artırır.
  • İçeriğinde yüksek miktarda omega 7 yağı barındırır. Bu yağ vücuttaki kolejanı artırmada etkilidir. Bu özelliği sayesinde cildin ve saç köklerindeki hücrelerin yenilenmesini sağlar. 
  • Karaciğerdeki toksinleri temizler. Kötü kolesterolü düşürerek damar sağlığını korur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder